Att lyssna

Varför förstår vi ibland inte vad Gud vill säga till oss? I bibeln hör vi om människor som dåförtiden hörde precis vad gud sa. Varför är det för oss så svårt att lyssna på gud?

Men det finns också andra ställen i bibeln där människor hade det inte så lätt att förstå vad gud sa. Så säger profeten Hosea: ”Om jag skriver tusentals lagar för honom låtsas han inte om dem”.

Jag tänker att Gud vet att ibland eller ganska ofta orden inte räcker till att vi kommer i kontakt med honom. Det måste vara något annat för att hans vilja når oss. Kanske behöver vi uppleva något så att vi förstår hans mål för oss bättre.

Kanske är det bara att vi måste öppna ÖGONEN OCH HJÄRTAT för att uppleva och förstå Gud.

Aktuellt finns det mycket solidaritet i landet. Människor hjälper varandra. Det är inte längre att var och en tänker på sig själv. Polarisation har inte längre en chans, det gäller nu att vi stannar ihop för att klara av den här situationen under corona krisen. Och det finns mer tid för ett samtal eller för att intressera sig för andras läge. Vi har mer tid för oss och för andra. Det är inte bara att jaga efter någonting. Och stillheten gör att vi kommer oss själva närmare.

Och det är ju egentligen vad Gud önskar sig för oss. Och när vi upplever sådant kan vi kanske ta in i oss sådana nya värderingar.

Och när vi upplever och förstår Gud i vardagen då kan vi kanske också komma till det vad Gud säger till oss i bibeln. Och vi hittar något som passar i vår tid och i vårt liv. Och kanske finns det något ord för oss själva.

Corona tiden drabbar oss hårda och vi alla önskar oss att det hela tar slut och att vi kan återvända till det vanliga. För att gå igenom den här situationen behöver vi mycket uthållighet och kanske kan vi lära oss någonting av den.

Gud vill prata till oss genom hans ord och genom våra upplevelser.

Och det vore så bra om vi kunde göra det tillsammans: Vi och gud och gud och vi klarar den här situationen. Och gör världen ny igen.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: