Frid på jorden

Det finns många jullåtar som handlar om just det: frid på jorden. Men det vi upplever i världen och i våra vardagar är ibland raka motsatsen. Konflikter och nöd överallt. Och ofrid inom oss eftersom vi inte hinner med det vi vill eller ska göra. Vad menar julsånger då med ”frid på jorden”?

Mina barn blir glada och får strålande ögon av bara små saker de upplever. Och ibland händer det när jag tar mig tid för att leka med dem att jag glömmer bort tiden och all prestation omkring mig. Mitt i leken då blir det frid inom mig. Frid med mig själv. Sen finns det stunder då står jag och betraktar det vackra i naturen och kan bli jättelugn. En känsla av frid. Frid med naturen och dess skapare.

Det är den inre friden Advents- och Jultiden handlar egentligen om. Änglarna i julberättelsen säger till herdarna: ”Ära vare Gud och frid på jorden”. En frid som gäller oss alla. Den inre friden från Gud. Och den vill och må Gud skänka var och en av oss. Jag önskar er alla en riktigt fridfull jul och ett bra avslut på ett utmanade år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: