Glad Påsk

Glad påsk önskar vi varandra. Och ibland har man lite påskliljor på bordet eller påskens symboler som kyckling, påskhare och ägg. Allt detta står för livet, nytt liv.

Och på många ställen kan man se påskpynt. Och kanske finns det många som är lediga då och man kan njuta av tiden med familjen och vänner. Det kan göra oss glad.

När vi tänker på kriget i Ukraina och de många flyktingar från Ukraina som följd av detta då blir man inte längre så glad.

Hur kan man då ändå vara glädjefylld på påsk i dessa tider?

Påsk betyder för mig att döden inte har det sista ordet. Kanske upplever vi det bara begränsad här på jorden. Människor lider, blir sjuka, svälter, dör. Det är världen vi lever i. Ändå är påsk en början på ett liv vi alla längtar efter. Ett evigt liv som blev möjligt genom Kristi död och uppståndelse.

När vi firar gudstjänster på påsk då firar vi livets seger över döden. Vi kan ha gemenskap med Gud och hans oändliga kärlek, vi kan ha gemenskap med varandra. Vi kan få mod och kraft igen. Och kanske kan vi gå därifrån med framtidstro i den tid som ska komma.

Och vi kan tända ett ljus som ett tecken på att ljuset är starkare än mörkret.

Jag önskar er och oss alla ”Glad påsk”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: