Nyårsdagen

Jesus sa en gång till Petrus en av sina lärjungar …

Jag har bett för dig att du inte helt ska tappa tron.

Så som Jesus bad för sina lärjungar låt oss nu också be för varandra och vår värld

Gud, vi tackar dig för allt du gjorde för oss förra året. För alla möjligheter vi hade.

Vi börjar ett nytt år. Och vi tackar dig för en ny början. Året ligger framför oss. Och vi tittar på det kanske med oroliga ögon och vi tittar på det kanske med glad förväntan. Det finns, o gud i oss både förtroende i framtiden och tvivel att det inte blir bra.

Tack att vi får komma till dig med allt även med vår sorg och otrygghet.

Vi ber för oss alla: När vi befinner oss i sorg. Hjälp oss att bearbeta sorgen. Hjälp oss att se det goda vi fick av dem som gick bort. Hjälp oss på nytt att känna glädje.

Vi ber för oss alla: När vi inte vet hur livet ska gå vidare eftersom det fattas något livsnödvändigt. När vi behöver pengar eller en arbetsplats eller en vän eller en partner eller något annat. Hjälp oss att hittar nya möjligheter.

Vi ber för oss alla: När vi inte alls har förtroende i dig och livet. När allt känns så meningslös. Skänk oss vänner som förstår oss och kraft att hittar nya vägar.

Vi ber för våra församlingar, att det blir en plats för gemenskap och ömsesidig hjälp och förståelse. En plats där man får vara så som man är. Där alla hittar acceptansen oavsett vem vi är och oavsett vad vi tänker. En plats där vi även våga att prata om våra problem och våra tvivel. Hjälp oss som församlingar att samarbeta så att många hittar nya möjligheter i deras liv

Vi ber också för vår värld. Först och främst för vår kommun. Att det finns tillräckligt medel för att utvecklas den här regionen och för att stödja alla som behöver det. Att det blir en plats där alla trivs: barnen och vuxna, unga och äldre personer. Vi ber för alla som ta ansvaret: Hjälp dem att styra den här regionen och att hittar nya möjligheter för vårt samhälle och ekonomi.

Vi ber också för alla som befinner sig i våld och krig. Hjälp dem att får skydd och att hitta en plats där dem får leva.

Gud, det är inte lätt att tro på dig när vi se att människor blir förföljad och mördad på grund av deras tro eller övertygelse. Vi tänker nu på de kristna i Nigeria som dog för deras tron. Var du nära deras familjer och anhöriga. Och hjälp att det uppstår en möjlighet i den här världen att leva sin tro och övertygelse.

Gud, det är inte lätt att tro på dig när vi se att miljön blir skadad och när människor dör på grund av en olycka.

Vi ber för Australien att bränderna kan stoppas. Vi ber om regn som behövs. Och vi ber att människor och naturen kan återhämtas från de här bränderna.

Allt är möjligt för dem som tro. Så sa du: Vi ber till dig gud att du hjälper oss, att du skyddar oss i det här året. Och att det alltid finns nya möjligheter och hopp vi behöver.

Med den här tillsynen vill vi hoppa i det här året i förtroende att du ska fånga upp oss.

Gud, stanna du kvar hos oss, minns oss, vara nära och omsluter oss med kärlek. Amen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: